Truly, Madly, Deeply: the Prequel

Voordat ik het zachte ecru vestje haakte uit deze eerdere blogpost, maakte ik eerst een proefvestje, om te kijken hoe de maat uitkwam. Hier voor gebruikte ik slechts 1 grote bol Bravo Baby in Koraal. De bol haalde ik uit een “graaibak” bij Veritas: hij kostte maar 1 euro geloof ik. (de knopen bleken uiteindelijk een grotere investering :-)). Doordat de wol een stuk dunner was dan de voorgeschreven wol in het patroon, bleek het vest uiteindelijk voor Bloem aan de krappe kant (ook al had ik al een maat groter aangehouden dan voor haar nodig was) Toen ik de knopen eraan maakte, bleek een van mijn collega’s (met een dochter van 4) zeer gecharmeerd van het vestje, en de kleur zou haar dochter ook een stuk beter staan, dus gaf ik het aan haar en kon ik eindelijk aan die heerlijke grote bol beginnen……

Before I crocheted the soft off-white cardigan featuring in this previous blogpost, I made a trial version, so I could see how the sizes would turn out. I used only 1 large skein of Bravo Baby in Coral. I got the skein from a discount box at Veritas, I was only 1 euro I think. (the buttons turned out to be a much bigger investment in the end :-)) The cardi turned out a bit on the small side for Bloem, because the yarn I used was far thinner than the worsted weight yarn in the pattern. As I was sewing on the buttons at work, one of my colleagues (who has a 4-year old daughter) was charmed by the cardigan, and since her daughter would look far better in this colour, I gave it to her and I finally got my hands on that lovely large skein of softness…..

 SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

It's only fair to share...Pin on PinterestGoogle+Share on FacebookEmail to someone

3 thoughts on “Truly, Madly, Deeply: the Prequel

  1. hoi Danielle, ik heb het patroon ook gekocht maar ik kan het niet lezen in het engels. Heb al wel een beetje kunnen vertalen maar dan begrijp ik het patroon zelf nog niet. Zonde want ik vond het een heel mooi vestje. Had toen bij veritas al wol gekocht ervoor.
    groetjes, Nancy

    • Hoi Nancy, ik had al begrepen dat het lastig te lezen was voor je, had ook een berichtje terug gedaan naar je maar dat is blijkbaar niet aangekomen…..ik heb de maakster van het patroon om toestemming gevraagd om een vertaling te mogen publiceren dit is al eventjes geleden maar ik heb nog steeds geen antwoord gehad, dus ik ga het gewoon maar doen, denk ik. Nu eerst de tijd daarvoor nog vinden……ik. Hou je op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *