Pastel Pink Cardigan

Pastel Pink Cardigan
Een knielang, roze vest wilde ik. Ik maakte het naar eigen ontwerp en schreef mee, dit keer. Het werd een v-steek, met een garen combinatie van Apilou en Soffio, beide van Veritas, in mijn favoriete tint roze. Klaar binnen een week en al veel met plezier gedragen.
A knee-long, pink cardigan was what I wanted. I designed one myself and wrote the pattern down, this time. I used the classic V-stitch, in a combination of yarns: Apilou and Soffio, both by Veritas.be, in my favourite shade of pink. It was finished within a week and I wear it with great joy
Pastel Pink Cardigan
Pastel Pink Cardigan
Pastel Pink Cardigan
Pastel Pink Cardigan

Wil je ook zo’n lekker vest? klik op de link hieronder en download de gratis werkbeschrijving:

(Free download below, but for now only available in Dutch, sorry guys, I’m working on it……)

v-steek-vest-vandani

It's only fair to share...Pin on PinterestGoogle+Share on FacebookEmail to someone

37 thoughts on “Pastel Pink Cardigan

 1. Dank jullie allemaal voor de vele reacties en complimenten, en voor degenen die het patroon niet kunnen downloaden:
  Via de Facebook app lukt het mij zelf alleen op een Apple, en ook niet op een Android. Via het blog zelf ondervind ik op geeneen apparaat problemen. Misschien dat het op een pc of laptop wel lukt. De meeste mensen ondervinden volgens mij geen probleem dus hopelijk lukt het bij jullie uiteindelijk ook! Juist omdat het merendeel van de downloads goed lijkt te gaan, zou er met de link zelf niets mis moeten zijn en ga ik er ook maar niet aan prutsen. Hopelijk gaat het toch nog lukken op de bovenstaande manier……succes!

 2. Gaaf! Zo’n vest wil ik ook graag maken, maar dan in okergeel. Nu ben ik dorect op zoek gegaan naar vergelijkbaar garen. De Apilou is er wel in die kleur, de Soffio niet. Enig idee waar ik de Apilou ook mee zou kunnen combineren voor hetzelfde effect?

  En, voor welke maat is het uitgeschreven patroon?

  Bvd!

  • Dankjewel, Maria, ik heb zelf maat 46 dus het is een groot vest :-)) maar makkelijk aan te passen door meer of minder lossen om mee te beginnen.
   Tip: neem een vest of trui van jezelf om af en toe erop te leggen en de maatvoering te vergelijken.
   Een alternatief voor Soffio kan ik je zo niet geven, elk garen geeft een ander effect en Soffio is toch wel een beetje pluizig . Ga uit van een garen geschikt voor haaknaald 4-5 en dan zit je qua dikte wel goed. Soffio is er overigens wel in een zachtere geel, misschien geeft dat juist een mooi ton-sur-ton effect?
   Succes en veel plezier met maken en ik ben heel benieuwd!
   Groetjes VanDani

   • Bedankt voor de reactie! Het garen is binnen, inderdaad in beide geeltinten. En ze passen heel mooi bij elkaar!

    Binnenkort maar starten met het vest. Zelf heb ik maat 38, dus dat wordt goed meten en vergelijken.

    • Het vest is klaar en is goed gelukt! Dankzij het duidelijke patroon! Hij is nog wel wat uitgezakt met het dragen, dus hij is nu eigenlijk te lang naar mijn zin. Maar hij draagt heerlijk. Uiteindelijk heb ik hem gehaakt met naald 7.

     • Blijft jouw vest ook nog elke keer langer worden…? Mijn vest komt nu echt tot halverwege mijn onderbenen . Erg jammer. Maar, het blijft een gaaf patroon, dat ik zeker nog eens ga gebruiken. Dan stop ik wat eerder met haken .

 3. Dank aan iedereen voor de overweldigende belangstelling en complimenten voor mijn vest, mijn blog is bijna ontploft de afgelopen dagen :-)). Ik hoop dat iedereen het inmiddels heeft kunnen downloaden en wens jullie veel maakplezier ermee! En niet vergeten te laten zien hoe het is geworden, he? Ik ben heel benieuwd naar jullie garens en kleuren!
  Groetjes VanDani

 4. Hoi dani, ik ben begonnen met jouw prachtige vest, ik loop alleen ergens tegen aan. Kan het kloppen dat waar bij de voorpanden vermeld wordt meerderen aan de halszijde dit minderen moet zijn? Misschien is het al gezegd maar ik kon het niet vinden. Ik hoor graag van je

  • Dankjewel Astrid! Nee het moet echt meerderen zijn, alleen zo krijg je een mooie u-vorm in je voorpand zodat de hals niet zo recht en hoekig zal zijn. Op deze manier gaat de halsboord er ook mooier langs lopen straks.
   Ik ben benieuwd, deel je een foto van het eindresultaat?

   • Hoi Hoi,
    Ik draag maat 50/52 maar ben niet zo’n held in hoeveel ik dan extra zou moeten opzetten etc. Heb je enig advies voor mij? ( ik ben trouwens 1.79m dus ik neem aan dat hij iets langer moet worden, maar dat vind ik niet zo’n punt 😉 )

 5. Hallo , echt een leuk vest.
  Ik heb nog nooit kleding gehaakt, maar aan dit vest wil ik mij graag wagen.
  Mag ik aub het patroontje? Alvast bedankt

 6. Geweldig wat een mooi vest. Kun je me alleen nog vertellen welke maat dit ongeveer is? Dan weet ik voor ik begin of ik de steken aan moet passen. Want ik heb je patroon al en ik ben zeker van plan om er snel aan te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *