Maybelle Flower Blanket

Het is een flinke tijd geleden sinds mijn laatste blogpost, met 3 oorzaken: sinds februari ben ik voor het eerst sinds de geboorte van Bloem een buitenshuis werkende moeder (met heel veel plezier overigens!), ten tweede besloot Nobel zich, in een moment van onoplettendheid onzerzijds, ter aarde te storten op onze stenen vloer met mijn camera in zijn handen, en dus weinig mooie foto’s kunnen maken sindsdien :-). En last but not least, mijn laatste (voor mijn doen enorme) haakproject:

It’s been quite a while since my last blog post, for which there are three reasons: first of all, since February I became a working mum, for the first time since Bloem was born (and enjoying every hour of it!), secondly, in a moment of us not paying attention, Nobel decided to crash on our tiled floor with my camera in his hands (which hurt the camera more than it did him), so not many blog- worthy pics were taken since that moment :-). And last but not least, my newest (enormous) crochet project:

Maybelleflowerblanket

Een ware eenpersoons deken van Maybelleflower squares. Nooit gedacht dat ik eens een grote deken af zou maken, maar het is me gelukt! Het duurde ongeveer 1,5 maand, wat ik nog mee vind vallen, aangezien het vooral op de avonduren aankomt tegenwoordig.

Inspiratie vond ik op het blog The Patchwork Heart, of eigenlijk op de Instagram acount van deze blogster. Zij maakt in een moordend tempo the geweldigste dekens, en dat wilde ik ook! De beeldschone granny square is een patroonbewerking van de bekende Maybelle Flower. Ik vond deze bewerking op het blog My Rose Valley. En ongelooflijk maar waar: ik was dit patroon nog steeds niet beu na 117 keer! Ik maakte uni vierkantjes in 5 kleuren Apilou acrylgaren van Veritas, en haakte ze aan elkaar met de kleur Ecru van hetzelfde garen. Tot slot een kanten rand in datzelfde Ecru, en klaar was mijn heerlijk warme woondeken/plaid!

An actual full-size blanket of Maybelleflower Squares. I never imagined that I would be able to finish such a large blanket, but I did! It took me about 1,5 month, which I think is not too bad, considering it’s mostly crocheting in the evenings, these days.

I was very inspired by this blog: The Patchwork Heart, or rather this bloggers’ Instagram account. She makes the most amazing blankets in an insane pace, and finally I couldn’t bear it any longer: I wanted one, too! I found the gorgeous granny square pattern on the My Rose Valley blog. This lady made the well-known maybelle flower into a square and shares it for free on her blog. And unbelievably: even after 117 times of making this pattern, it still didn’t tire me! I made mono-coloures squares using 5 gorgeous colours of an acrylic yarn called Apilou by Veritas, and used the same yarn in Ecru as my joining colour. Finally I added a lacy border and my lovely, soft and warm blanket was finished!

Maybelle Flower Square Crochet Blanket

It's only fair to share...Pin on PinterestGoogle+Share on FacebookEmail to someone

13 thoughts on “Maybelle Flower Blanket

 1. Geweldig gedaan, mooie kleuren. Heb jij nooit last van een overbelaste arm van het haken?
  Ik loop nu met een z.g. tennisarm en kan voorlopig tot mijn grote spijt niet haken.
  Ga zo door met je prachtige haaksels en leuke verhalen.
  mvg. Barbara

 2. What beautiful work! I am just about finishing this blanket myself and wonder if you could help me:
  How did you chosen to crochet the squares together?
  And how did you make your beautiful border? It is exactly What I am looking for.
  Thanks ever so much.
  Kind regards from Charlotte

 3. Dank jullie wel allemaal voor de mooie complimenten, ik ben blij dat mijn deken jullie kan inspireren tot meer mooie creaties. En Barbara, ik heb zelden last van mijn arm, soms een beetje in de pols maar eigenlijk alleen met “afwijkende” garens (bv lintgaren). Gelukkig is iets dergelijks mij tot nu toe bespaard gebleven, sterkte met jou blessure!

 4. I love your color choice. Congratulations on the career AND the blanket. I pinned your blog post for later inspiration. Thank you for sharing.

 5. Heel mooi deken
  Dit wil ik ook wel uit proberen.
  De beschrijving van de vierkantjes heb ik al gevonden.
  Maar waar kan ik de beschrijving van de buitenste rand van het deken vinden aub ?
  Groetjes van Beatrice

 6. Beste Daniëlle,
  Wat een prachtige inspirerende deken. Ik wil hem graag in 1 kleur maken. Zou je mij kunnen mailen hoeveel garen je gebruikt hebt in totaal? En is het ook mogelijk dat je mij het patroon van de rand stuurt? Alvast dank voor je reactie.
  Terah

  • Hoi Terah,
   Leuk dat je ook deze deken wilt maken! Het is alleen al even geleden dat ik hem maakte en ik weet t eerlijk gezegd niet meer. Ik gebruikte 5 verschillende kleuren, bollen van 300 meter garen, maar hoeveel per kleur weet ik niet meer. Ik zou gewoon 1 bol helemaal ophaken, kijken op hoeveel vierkantjes je dan komt en het vandaar uit berekenen. De rand vond ik ooit op pinterest:
   http://tiina1000.blogspot.com/2013/04/hakelborte-fur-handtucher.html#h=1164-1429347953077 . (Ik denk dat je m even moet knippen plakken in je browser…..)
   Niet echt veel antwoorden op je vragen, maar toch, succes! VanDani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *