Happy Fall!

Crochet Hat & Scarf

Naar aanleiding van de Mutsjes die ik een poosje geleden op het blog zette, kreeg ik een opdracht om een muts en col-sjaal voor een 6-jarig meisje te haken. Passend bij haar nieuwe winterjas, lekker chunky voor de koude dagen en tegen een paar bloemen geen bezwaar. En zo ontdekte ik de chunky versie van mijn geliefde Apilou (Veritas): Apilou Big. Geweldig acryl garen dat nog niet in heel veel kleuren te krijgen is, maar gelukkig wel in het benodigde marine blauw. Ik haakte met naald 8, zonder patroon en voorzag de muts en sjaal van een randje gewone Apilou in zeegroen, de sjaal ook nog van een toertje acryl/katoen van de Hema in roze. Op de muts maakte ik een grote roze roos, en op de sjaal “vielen” wat kleine bloempjes naar een patroon uit het boek “Haken en Kleur, een huis vol geluk”. Het werd een heerlijk warm setje met een knipoog naar de lente….

After my Beanie-blogpost, I received a custom-order for a beanie and infinity scarf for a 6-year old girl. “Preferably nice and chunky, matching her new winterjacket and  she wouldn’t mind some flowery bits”. And this is how I discovered the new chunky version of my beloved Apilou (by Veritas): Apilou Big. A great acrylic chunky yarn that is not yet available in many different colours, but fortunately it does come in the Navy that I required. I used an 8mm hook, no pattern and added a simple edge in regular Apilou in Seagreen. I made a large pink rose (in cotton/acrylic by Hema) to go on the hat. An extra row in pink is  finishing off the scarf, and I “sprinkled” some small flowers on it (pattern from the lovely book “Haken en Kleur, een huis vol geluk”). This girl is going to be wearing a nice and comfy set with a Springy twist…..

 

Crochet infinity scarf

Ik kreeg deze blije foto’s toegestuurd door de moeder van de tevreden klant en supermodel: het staat super bij haar, niet?

After delivery, this supermodel/happycustomer’s mom send me these cheerful pictures: I think it looks great on her, don’t you?

It's only fair to share...Pin on PinterestGoogle+Share on FacebookEmail to someone

10 thoughts on “Happy Fall!

 1. Pingback: The Linky Ladies Community Link Party #21 | Pattern Paradise

 2. Pingback: Linky Ladies ~ Community Link Party #21 | Crystalized Designs Blog

 3. Goedenavond,

  Wat een prachtige set en al het andere moois ook!
  Voor mijn dochtertje ben ik op zoek naar een muts en sjaal, passend bij haar jas. Maakt u nog steeds dingen in opdracht? Dan zou ik graag wat overleggen wat mogelijk is en wat de kosten zijn.

  Vriendelijke groet,
  Liesbeth Oomen

  • Hoi Liesbeth, sorry dat mijn antwoord even op zich liet wachten en bedankt voor je complimenten en interesse. Ik kan een dergelijk setje voor je dochter maken, ik reken €30 voor het maken, daar komen dan alleen de materiaal- en verzendkosten bij. Geef maar een seintje of ik voor haar aan de slag kan, dan kunnen we ontwerp en kleur verder bespreken! Groetjes VanDani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *