Back to Black….

Maia Shawl
Zwart: ik vind het prachtig. Er zijn tijden geweest dat ik niets anders droeg. Toen begon ik met haken en gaf ik de voorkeur aan meer kleur. Nu weet ik waarom: haken met zwart garen is verschrikkelijk! Maar een speciale dame vroeg me een grote kanten shawl voor haar te maken in zwart……

Ik vond een waanzinnig mooi garen: Epiphany van CascadeYarns: een mix van royal alpaca, cashmere en zijde. Superzacht, een heel subtiele glans en net dun genoeg om er kant van te haken. Ik haakte op naald 6 en had eindelijk een excuus om het Maia patroon te kopen op de site van Crochet Garden.

Het duurde even voor ik de slag te pakken had: nieuw patroon (uitgeschreven: ook al niet echt mijn “cup of tea”) en dan ook nog in het zwart! Maar toen ik het ritme te pakken had, was het me al snel duidelijk dat dit echt een prachtig stuk ging worden.

Black: I love it. There were times I didn’t wear anything else. Until I started crocheting and I started to prefer bright colours. Now I know why: crocheting in black is a nightmare! But a very special lady asked me to make her a large lace shawl in black……..

I found an amazingly beautiful yarn; Epiphany by CascadeYarns: a royal alpaca, cashmere and silk mix. One of the softest yarns I have ever touched, a luxurious and subtle shine and just thin enough to crochet into lace….I used a 6mm hook and finally found my excuse to buy the Maia pattern at the Crochet Garden.

It took a while to get into it: a new pattern (a written one, not really my cup of tea), in black, mind you! But once I got the hang of it, I realized immediately it was going to be a beautiful and very special piece…..

IMG_5593

It's only fair to share...Pin on PinterestGoogle+Share on FacebookEmail to someone

20 thoughts on “Back to Black….

    • Marianne, dankjewel voor je mooie complimenten, daar ben ik heel blij mee, zeker van 1 van mijn “haakhelden” zoals jij. Ik ben het met je eens, het resultaat is erg mooi en chic geworden, maar er is wel aardig wat gemopper aan te pas gekomen :-))

  1. Wow dis super leuk! Ek is mal oor swart en het ook onlangs ’n klompie goed in swart gemaak, maar uffff dis moeilik om te sien wat mens doen, veral in die aand! Hoop my Afrikaans is leesbaar!

  2. Haha, Thank you so much, Magda, and if I say the words out loud, I understand perfectly well what you mean. And knowing your work and blog, and the inspiration you gave me on the “rustic lace square” I appreciate your comments even more…..X

  3. Pingback: Misty Green Maia Shawl pour……moi | VanDani.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *