A Donut-sized Crochet Crown: Crochet pattern

Crochet Crown Niet lang geleden haakte ik een kroontje voor Bloem. Het hoorde bij haar Frozen-jurk en ik maakte het van heel fijn katoengaren. Ik kreeg veel vraag naar het patroon, maar ik had niet meegeschreven. Nu heb ik opnieuw het kroontje gehaakt van iets dikker katoengaren, de gewone Catania. Ik haakte met naald  2,5.

Dit keer schreef ik wel mee en het patroon is verkrijgbaar als download in mijn Etsyshop

Crochet crownDaarbij wil ik wel vragen om het patroon alleen voor jezelf te gebruiken en bij het tonen van je resultaat even mijn blog te vermelden. En natuurlijk zie ik ook graag wat jullie ervan maken: mail me je foto of plaats een foto op mijn Facebook pagina!

 If you would like to buy this pattern: it is available as download  in my etsyshop in Dutch and English!

( I’m planning to write my blog also in English in the near future, but for now, so little time, so much to make :-)) )

It's only fair to share...Pin on PinterestGoogle+Share on FacebookEmail to someone

70 thoughts on “A Donut-sized Crochet Crown: Crochet pattern

 1. Super leuk zo’n kroontje.
  Ik wil het graag maken voor mijn 4 kleindochters.
  Het patroon is dus zeer welkom.
  bedankt alvast.
  groetjes Ivonne

 2. Ontzettend leuk mijn 2 kleindochters zijn ook gek op frozen en verkleden,ik zou ook graag het patroontje van het kroontje willen hebben,leuk voor koningsdag ook.gr els

 3. Dames, hartelijk bedankt voor alle leuke reacties!
  Ik ben er een beetje door overweldigd! Plots een hele administratie ook om iedereen zijn patroontje te sturen, superleuk!
  Ik heb nu een lading mailtjes de deur uit gedaan, maar heb ook nog een ladinkje staan van mensen die een reactie hebben gegeven, maar die ik niet terug kan vinden in mijn “abonnee”-lijst. Voor de duidelijkheid: in het rechtermenu vind je nog een knop
  waar je je emailadres kunt achterlaten om voortaan mijn blogposts in je mailbox te krijgen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je VanDani al volgt via Bloglovin’, laat het maar even weten!
  Maar in ieder geval: nogmaals bedankt voor alle reacties, likes en bezoeken!!!

 4. Leuk kroontje! Heb me zojuist geabonneerd op je blog! Zou graag het patroontje van je willen ontvangen. Misschien ook leuk dit patroontje te delen ibij de bestanden van de facebookgroep HaakMaarAan???Laat maar weten wat je ervan vindt okay? groetjes Joke

 5. Super Leuk kroontje! Heb me zojuist geabonneerd op je blog! Zou graag het patroontje van je willen ontvangen. Misschien ook leuk dit patroontje te delen ibij de bestanden van de facebookgroep HaakMaarAan???Laat maar weten wat je ervan vindt okay? groetjes Joke

 6. Wat een superlief kroontje! Lijkt mij leuk om te maken, mijn dochters zijn hier iets te groot voor, maar lijkt mij zo leuk, om dit mooie kroontje op tafel te zetten op Koningsdag! Misschien met een vaasje erin met oranje tulpjes…

  Alvast heel erg bedankt, fijne dag Miriam

  • Goed idee Mirjam! Daar had ik nog niet aan gedacht……had me sowieso niet gerealiseerd dat het goede timing was voor konings dag, gaat een beetje aan me voorbij hier in Belgie :-)) Bedankt voor je reactie en het patroon zit inmiddels als het goed is in je mailbox!

 7. Hoi hoi ,wat een schattig patroontje .Lief dat je het met ons wil delen ,er zullen heel veel kleine meisjes blij zijn straks .Ik zou deze willen maken voor mijn kleindochter .

  Groetjes Wil

 8. Hallo. Zou je mij ook het patroontje van het kroontje willen toesturen
  Datbheb je super mooi gedaan. Mijn kleindochter zal er ook prinsessetrots op zijn.
  Gr
  Cathrien

 9. Dit is nog eens wat anders dan een oranje T-shirt of oranje gespoten haren op Koningsdag! Heel graag ontvang ik het patroon.
  Alvast bedankt.

 10. Hoi Danielle

  Heb me e-mail naar je toegezonden en een abonnee geworden.
  Het kroontje is geweldig zou je dat naar me toe willen mailen.
  Dank je wel gr.Nel

 11. Wat een mooie kroon! De witte variant had ik al bewonderd, en super dat er nu een patroon van is! Zou mijn dochtertje erg blij mee zijn!
  Groetjes,
  Annemieke

 12. Wat een leuk patroon, mijn nichtje is helemaal weg van Elsa van Frozen en zou het dus te gek vinden als haar tante(ik dus) voor haar zou maken:)
  Hartelijke groet,Dominique

 13. Wat een geweldig kroontje. Ik ben al even op zoek naar zo’n patroontje, maar altijd is een patroon veel te grof van structuur. Deze is zo mooi fijntjes. Een patroon is dan ook meer dan welkom.

 14. Super tof kroontje.
  Ik zou graag het patroon krijgen, zodat ik aan de haak kan voor mijn dochtertje en voor de kleutertjes op school.

 15. Wateren super gave kroon is dit. Ik zou hem dolgraag maken als onderdeel van mijn outfit voor Castlefest. 🙂
  Je maakt trouwens echt prachtige dingen, het lijkt me leuk om je te volgen! 🙂

 16. Hoi Danielle,
  This crown is wonderful! And so is your blog! I just subscribed and look forward to receiving all your new ideas.
  And I would love to get the pattern of the crown.
  By the way, for the sugar water: how much sugar and water did you use?
  Thanks and
  HAPPY EASTER!
  Hartelijke groetjes, Moni

 17. Lovely crown,wonder if I could make basket from it so I would appreciate the pattern very much.Subcribed now and would love to read you in english.Keep up the good work.

 18. Wat een prachtig kroontje….erg leuk voor Koningsdag haha…..zou heel graag het patroon willen ontvangen….zou ik zeer blij mee zijn…trouwens prachtige site….leuk om te mogen meegenieten!!!!
  M.v.g.InA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *